Startupin menestystekijät – tarkastelussa elintarvikeala ja tapaus nyhtökaura
Kesto: 2020
Kuvaus: Hankkeessa tarkastellaan startup-yritysten menestystekijöitä ja elintarvikealan startupien erityispiirteitä. Elintarvikealan osalta tarkastelussa on tapaus Nyhtökaura.
Tekijät: Reetta Kivelä, Aino Heikkilä, Jenni Simonen
Kumppanit: Elintarviketeollisuusliitto, K-ryhmä, työ- ja elinkeinoministeriö sekä Startup-säätiö
Hankkeessa tuotetaan monipuolista tietoa eri alojen startup-yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Tieto tukee myös elintarvikealan ja muiden tulevaisuuden avainalojen yritysten kehittämistä ja tarjoaa Nyhtökauran tarinan kautta kannustavan esimerkin muun muassa naisyrittäjille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille ja asiantuntijoille.
Hankkeessa tuotettu julkaisu lisää tietoa startup-toiminnasta, kannustaa yrittäjyyteen ja tukee kauraan liittyvää kehittämistoimintaa. Lisäksi hankkeessa tuotetaan tietopaketti startup-yrittäjyydestä koulutus- ja luentokäyttöön.